Rice milling machine Berending

Al een tijdje wilde het VDC van Berending met ons praten (dorpscomité). Men kent ons al sinds 2006 en vond het jammer dat we uitgeweken waren naar ook andere  dorpen. De reden is bij hun bekend  te veel hulp van diverse stichtingen en dan krijgt 1 dorp alles en een ander dorp niet.

Nu wilden ze toch kijken of er mogelijk een opening was. Uiteraard het is en blijft toch een beetje ons dorp Berending! (bouw kraamkliniek, kleuterschool, irrigatieproject op solar, voetbal etc)

Men wil meer voor het dorp en we zijn tijdens 2 meetings gaan brainstormen. Verkoopplek /overdekte markt voor de vrouwen waar ze hun groente konden verkopen  zagen wij niet zitten want het is geen dorp waar mensen door heen rijden. Dus slechte investering vinden wij mbt self support.

Wel kregen we het over een rice milling machine die zeg maar de vlies van de rijst haalt in een paar  seconden ipv uren handmatig stampen. Ze hebben er een van 6 jaar oud maar die is af en kost nu te veel aan onderhoud.

Wij zijn navraag gaan doen in Banjul bij de leverancier en met zijn expertise  is er een plan opgemaakt want met  deze  machine kan je inderdaad veel geld verdienen. De machine kan 1000 kg per uur aan= 20 grote zakken rijst.  En dat komt neer op 1400 dls /h. laat de machine 4 uur draaien dan betekend dit 5600 dls.  eraf wat gasolie  maar dat is een goede investering.

Wij blijven de bezitter van de machine!  In het 1e jaar leg je elke dag dat je de machine gebruikt 500 dls weg voor onderhoud en aankoop machine. De rest komt op een spaarboekje en moet gebruikt worden voor betalen operators machine, ontwikkeling van het dorp.

Na 1 jaar kijken we of het gelukt is en zo doen we tzt de overdracht. Zo niet dan gaat de machine weg. Men ging akkoord en er is een duidelijk contract opgesteld en door beide ondertekend.

Machine is besteld voor 120.000 dls (3000 euro) en begin januari  2013 door ons persoonlijk  feestelijk overgedragen met muziek, dans en lekker eten  aan het dorp.

 

 

 

 

 

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl