Operatiefonds kinderhulp Gambia

 

17918488_1446536362084179_1556443742_n

Tijdens onze bezoekjes aan diverse dorpen komen er keer op keer kinderen op ons pad met een handicap. Zonder de juiste medische zorg, is het gevolg dat deze kinderen  in een leven vol pijn en schaamte moeten leven.  Ook gaan de kinderen vaak niet naar school vanwege schaamte  en pesterijen. Kinderhulp Gambia  wil er alles aan doen om door  bijv. orthopedische operaties deze aandoeningen te verhelpen en ze te begeleiden naar school.

Doel: Het verbeteren van de levenskwaliteit bij deze kinderen  die lijden aan orthopedische misvormingen en verwaarloosde trauma’s voor nu en in de toekomst.  

Helaas zijn er in Gambia geen mogelijkheden voor dit soort operaties en moeten deze in het buitenland denk aan Dakar/Senegal of Nederland worden uitgevoerd. Op dit moment staan er al heel veel (40)  kinderen op de wachtlijst! Hieronder  ziet u er een paar
douwda

Douwda
komt uit Kunkuyang Jattaja en is 6 jaar.

Deze jongen woog  bij 6 maanden maar 3 kg.
Bij de geboorte is zijn moeder overleden en er was geen geld voor babymelkpoeder. Met 6 maanden is hij in het babymelkpoeder programma gekomen van onze stichting. Hij heeft het gered maar wel met gevolgschade. Hij woont bij zijn lieve oma maar het is een erg arm gezin.
Ook nu in 2017 zit hij nog maar slechts op t gewicht van een 3 jarig kind en hij is wederom ondervoed en heeft bloedarmoede blijkt.
Douwda heeft vreselijke verkrommingen aan zijn benen. Rachitis? Hoe meer hij groeit hoe meer verkromming aan zijn benen. Dit moeten we stoppen en in rechte banen leiden.

 

alieu

 

Alieu
komt uit Kunkuyang Jattaja en is 6 jaar ( ernstige vergroeiing aan een been)

Alieu heeft in zijn 1e levensjaar een abces gehad aan zijn been net onder de knie en 2 maanden toen in ziekenhuis gelegen. Daarna begon de scheef groei van zijn beentje.
Men vermoed scheenbeen infectie vd groeischijf destijds bij knie. Tibia of zoiets maar goede nieuws was bij het testen blijkt de zenuwen het goed te doen!
Na operatie zal er een been lengte verschil zijn dus is er ook een aangepaste schoen met verhoging is nodig.
Alieu woont bij zijn opa, zijn destijds tienermoeder heeft hem verstoten toen ze een nieuwe relatie kreeg. Opa  woont erg arm  en werkt in een steen groeve om net voldoende te hebben om van te leven.

 

issatou

Issatouissatou rontgen
6 jaar uit Kessering woon in een erg arme omgeving samen met haar ouders en nog 3 kinderen.

Awa heeft een klompvoet rechts, loopt op advies  tijdelijk op krukken om haar voet te ontlasten.

Dit is een gemakkelijke operatie gelukkig!

 

 

 

 

baboucar

Baboucar Barrow
15 jaar komt uit Brufut en is geboren met een vreselijk vergroeiing aan zijn been. Hij loopt op krukken. Redt zich goed maar wordt vreselijk gepest en schaamt zich.
Nodig is een amputatie van dat  gedeelte been wat vergroeid is en dan een prothese aan laten meten.
Wanneer hij zelf en zijn opa en ouders dit willen moet hij alvorens zijn bovenbeen sterk maken die straks de prothese moet dragen.  Hij heeft dat boven been nooit gebruikt en dit moet echt. Als hij dit wil dan kan dit in Gambia want er is een Duitse fysio/ergotherapeut. Baboucar  vindt het een eng idee dat er een stuk van zijn lichaam afgehaald wordt en we laten de keus bij hem en zijn opa. Hij heeft wel  al bij een Gambiaanse dame een been prothese gezien.

De vraag is  dus eerst gaat hij akkoord met een amputatie en dan kan dit in Dakar en is het mogelijk om daar een prothese te maken?

 

17965220_1400292953363538_606888386_n

Awa 
10 jaar en komt uit Kunkuyang Kaita
Awa is 10 jaar en 4 jaar geleden  aangereden door een auto. Ze kan niet meer lopen en wordt elke dag door leeftijdgenootjes gedragen.
Een eerste onderzoek wees uit toen  Awa werd  onderzocht en men  testen deed (reflexen te hoog) spatic paralysis beide kanten.  Verder zijn de MRI en xrays bekeken.
Dit kind zal naar waarschijnlijkheid nooit meer kunnen lopen zelfstandig is de voorlopige conclusie Bam!

Wouw dat kwam binnen,  op de röntgen foto’s is een fractuur bij het ruggenmerg te zien hierdoor beschadiging met als gevolg spastische verlamming. Daarnaast heup mogelijk uit kom en de bekken zijn duidelijk zichtbaar op de foto kapot.
Opereren  van heup/bekken heeft nu  dus geen zin ivm die spastische verlamming.

Advies is/was  ergotherapie boven benen sterk maken, mogelijk een steun prothese zodat ze wel rechtop kan staan. En een rolstoel.
De ergotherapie zijn we inmiddels gestart op kosten van onze stichting maar we willen graag dat ze zelf zich kan redden. het meisje is al door haar ouders verlaten  en zit in het weeshuis. Gaat niet naar school en ligt hele dag bijna in het donker op een bed. Met elkaar willen we er voor zorgen dat ze een toekomst krijgt. School en alle mogelijke middelen die ze nodig heeft.

 

U kunt deze kinderen door een gift over te maken op IBAN NL22ABNA0603016960 tnv Kinderhulp Gambia ovv operatiefonds!

HELP A CHILD CHANGE A LIFE!

 

 

 

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl