Lamin en nieuwe electrische rolstoel

Mei 2004, tijdens een bezoek aan de Upper Basic School in Brufut lopen wij een klaslokaal van grade 7 binnen en praten wat met de leerlingen aldaar. 1 jongen gehandicapt achter in de hoek zit in een rolstoel en vraagt aan Ivonne hoe ze heet. Na het noemen van haar naam vraagt ze aan Lamin kun je dat opschrijven? Zoals altijd in Gambia schrijft men Evonne en nadat ze zelf haar naam op het bord geschreven heeft inclusief achternaam verlaten wij de klas. Afspraak gemaakt dat we volgende keer de foto’s aan ze zullen geven die we gemaakt hebben.

 

December 2004, zoals afgesproken delen wij de foto’s uit. Lamin (19) herkenen wij direct aan zijn rolstoel. Wat ons nu opviel is zijn erg zware handicap. Vorige keer zat hij nl achter een tafel. Tjonge dat is even schrikken. Veel tijd om hierover na te denken hadden wij niet want hij vroeg direct waar is Mister Hulsebos. Normaal noemen wij nooit onze achternaam en dus dacht Ivonne hoe weet hij dit? Navraag leverde ons op dat hij dit onthouden had van de vorige keer toen de voor en achternaam op het bord geschreven is. Wat een geheugen!

Deze jongen liet ons niet los, navraag bij hoofdleraar Jabbi gedaan hoe hij ondanks zijn zware handicap toch naar school kan en bijvoorbeeld  hoe hij schrijft. Zijn armen en benen zijn namelijk heel erg misgroeit. Oh geen probleem ik haal hem wel even en dan laat hij dat graag zien. Beetje beschaamd gingen wij naar het klaslokaal waar Lamin vol trots liet zien hoe mooi hij kon schrijven. Verrassend was het des te meer dat hij zonder fouten Ivonne Hulsebos – Janssen opschreef, Tja dat doet je wat. Na even met hem gepraat te hebben en hoe hij zijn toekomst gaf hij aan 1 wens te hebben. Een elektrische rolstoel. Wij hebben aangegeven onze best te zullen doen maar hem niets beloofd – het is tenslotte ook niet iets kleins en goedkoop.

              

Januari 2005, via internet en diverse mail komen wij in contact met WVG Hilversum en jawel het mooie nieuws is binnen ze gaan een op maat geleverde rolstoel doneren, YES! wat een ontzettend mooi bericht. De stoel zelf is door Arno van As vanuit Hilversum gebracht naar Veendam  Hij en wij kunnen niet wachten tot april om Lamin deze stoel nadat deze via de container verscheept is te overhandigen.

4 april 2005 met elkaar hebben wij een geweldige middag gehad op de Upper Basic school. Onder grote belangstelling van Arno en Mariama, Lamin en familie en de mede studenten maar ook Theo Broos en Annamarie  hebben wij op het schoolplein de elektrische rolstoel aan een kompleet verraste Lamin overhandigd. Een emotioneel gebeuren maar je ziet ook dat het goed terecht komt. Deze jongen kan verder en het geeft hem zoveel meer mogelijkheden tja daar doe je het voor. Lamin gaf aan niets voor ons terug te kunnen doen en dat het enige een gebed is het werd ons allemaal even te veel. Lamin heeft een plaatsje gekregen binnen Kinderhulp Gambia en wie weet kunnen wij hem volgend jaar verder laten studeren? Wij zoeken hiervoor nog een sponsor, U?

                    

 

Zonder studie of hulp is er namelijk voor hem geen toekomst of hij moet gaan bedelen. KHG was bereid zijn schoolgeld te betalen, bij navraag her en der bleek dat ook het Lilianna fonds al met deze jongen bezig was. Wij hebben toen afstand genomen daar we  het niet toestaan dat iemand van 2 of meer walletjes eet.

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl