Kubuneh bouw toilet en douche voorzieningen

2009/2010/2011

Op de wensenlijst van het healthcentrum Caringhands stond het bouwen van een toilet en douche gebouw aan het healthcenter. (kosten 4.000,– euro) Opgenomen mensen, moeten naar het toilet kunnen en zich kunnen wassen. De douches zijn vooral nodig voor het afkoelen van kinderen welke met malaria en hoge koorts binnenkomen. De oude voorzieningen waren echt een bouwval. Niet meer te gebruiken !

    

Als KHG vonden wij dit project een mooie uitdaging daar Frans alles zou coördineren er vooral ook omdat er duurzaam zou worden gebouwd. Geschatte kosten € 4.000,–. Je kunt geld voor medicatie geven wat nodig is maar als we dit zouden betalen zou het healthcentrum het geld dat ze ontvangen echt voor medische zorg kunnen gebruiken. December 2009 reikte de kerstman (Fred) in Gambia aan Frans en Gabrielle een  symbolische check uit om te kunnen starten.

      

2010 starte men met de bouw. Hieronder een kleine impressie van de bouw en vorderingen, ook hier wordt met locale mensen gewerkt wat voor ons een absolute eis is. Tijdens onze reis eind 2010 hopen we het eindresultaat te mogen aanschouwen.

         

    

 

Voortgang bouw douche/toilet ruimte oktober 2010

Inmiddels zijn de ruimtes betegelt. En er is gestart met schilderen. Stilletjes aan naderen ze de afwerking. De toiletten, wastafels en douche zijn aangelegd en van stromend water voorzien.    In het regenseizoen heeft alles even stil gelegen.                                                                        

                   

                             

Mustafa de loodgieter installeert toiletten, wastafels en douche 

Nu alleen nog de interne deuren met sloten. Deze zijn besteld. En 2 weken later konden ook die gehangen worden. De elektricien heeft licht aan gelegd en toen hij daar bijna mee klaar was, had een bijenzwerm besloten om daar maar te gaan bivakkeren. Niemand durfde meer naar binnen en Ze wisten niet waar de nachtwacht de insecten verdelger had gelaten. Dus een dag later werd de zwerm uit gerookt en dat heeft helaas een gedeelte van de nieuw geverfde wanden beschadigd. Dus dat moet maar opnieuw, nadat de  timmerman muskietengaas heeft aangebracht op de ventilatie gaten. Mmmm zo houden ze wel werk.

             

  

 

 

In december 2010 was het gebouw zo goed als klaar, op nieuw werd er buiten geschilderd maar binnen op wat schoonmaak werk na was het top. Er zitten horren voor de ramen, er is stromend water en jawel via solar ook electriciteit voor de lampen. Wij zijn tevreden, zeker over de kwaliteit die voor Gambia niet gebruikelijk is. Men kan gebouw nu in 2011 gaan gebruiken voor de patienten.

                   

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl