Inzamelen goederen

Hoe een stichting begint met inzamelen en versturen van goederen via een container  
  
Hieronder het verhaal van de 1e container met hulpgoederen. 
  
Februari 2003,   terug komend van onze 1e reis is Fred de persoon die aangeeft hoe krijg ik nu de 150 paar door mij toegezegde voetbalschoenen bij elkaar? Na wat brainstormen besluiten we met elkaar een advertentie te plaatsen in de lokale krant. De Koerier geeft aan geen advertentie maar een artikel en op dat moment beseften wij echt niet dat dit het begin was van Kinderhulp Gambia.     
De media aandacht zorgde voor bekendheid en aangezien Fred in de voetbalwereld ook geen onbekende is kregen wij al heel snel toezeggingen voor shirts en ballen en andere materialen. Dit gaat goed en na het aanschrijven van 100 clubs pasten de spullen al niet meer in onze garage. 

 

          

Mensen horen van je verhaal en ons enthousiasme raakte blijkbaar meer mensen, niet alleen sportattributen maar ook kinderkleding, speelgoed, schoolspullen, school meubels, naaimachines etc werd gebracht. Mooi is het wanneer kinderen in de buurt spontaan hun kamer op gaan ruimen en hun speelgoed komen brengen voor de arme kindjes in Afrika of dat ze op een rommelmarkt spontaan gratis de voetbalschoentjes voor je eruit halen.  

                 

Op een gegeven moment passen de spullen dus niet meer in je garage wat nu? Sita de voormalige werkgever van Fred bood spontaan een opslag container aan. Iedere keer met volle dozen die kant op en dan merk je pas hoe groot een container is. Die krijgen we nooit vol riep Ivonne.   

                 

Nooit te hard roepen want in nog geen 1/2 jaar tijd zat de container prop vol, nu moet het nog naar Gambia en hoe gaat dat?    Eerst moet er een transport container komen en wij moeten weten wat eea gaat kosten mbt transport. Veel bellen en vragen leverde ons het mooie resultaat op van een container via Reiziger uit Groningen. Maar dan ben je er nog niet want een container moet gekeurd zijn, wisten wij veel! Hier weer achteraan en iemand zoeken die dit uiteraard gratis wenst te doen. Wij hebben wel gemerkt dat vragen heel vaak een positief antwoord oplevert en ook hier geldt weer alleen kunnen wij het niet, samen kom je verder!  Sita Veendam betaald de transport kosten Nederland – Gambia , Sterrenborg Transport regelde transport Veendam richting container overslag, Vos logistics zette de container gratis op de trein van Veendam naar Rotterdam al met al een mooi plaatje is het geworden.   

        

Met de papieren iedere doos moet geregistreerd worden en er moet exact op staan wat er in zit, wat een tellerij maar we doen het met liefde. veel werk maar voor een goed doel want in oktober 2003 stond onze eerste volle container in Gambia. Daar krijg je te maken met coruptie en als stichting hadden we nog gene geld dus al hadden we het willen betalen we hadden het niet. Al met al veel geleerd en een ding is zeker je meot veel geduld hebben.      

 Nadien, De media wilde op de hoogte blijven van onze belevenissen en resultaten met als gevolg nog meer Naams bekendheid en nog meer enthousiaste vrienden / kennissen / winkeliers. De goederen blijven binnen komen en soms vragen wij ons af is dit echt allemaal voor Kinderhulp Gambia? Nieuwe kinderkleding die wij dozen vol krijgen, computers noem maar op. Zo mooi als het de 1 x ging met transport en eigen container zo moeizaam ging het in 2005. Veel goederen die weg moesten  (schoolborden, verf, computers, schoolmaterialen, kleding etc) maar geen container en geen sponsor voor transport. Dit kwam mede daar veel bedrijven net en donatie gedaan hadden voor de verschrikkelijke ramp in Azië. Maar wij geven niet op en dit keer was het niet gratis maar wij hebben gelukkig want geld achter de hand. Wel zo goedkoop mogelijk geprobeerd maart met elkaar toch € 3.500,–/4.000,–.     

                                

In totaal hebben we 7 containers verstuurd met hulpgoederen, denk aan schoolmeubiair, bouwmaterialen, schoolspullen, medische spullen, bedden voor healthcentrum, kraamspullen, kleding, sporspullen etc etc.   

Transport en container kosten zijn erg hoog, we hebben geen grote opslag meer dus eea zet je wel aan het denken! We moeten helaas hierdoor maar wat minder spullen accepteren. Daarbij weten we inmiddels dat heel veel in Gambia te koop is (mits je geld hebt) en dat je dan ook nog eens de economie steunt. Belangrijke goederen sturen we tegenwoordig met Bennie Ahlers en betalen dan € 139,– voor een m3 aan goederen. De andere zaken kopen we gewoon daar. Maar voor alles blijft geld nodig.    

    

  

       

         

         

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl