Dove kinderen uit Berending naar dovenschool in Brikama.

Daar  we in 2010 al bemerkt hadden dat de de 5 dove kinderen uit Berending  niet meer het niveau van les kregen dat we vooraf in gedachten hadden.  Moesten we overgaan tot iets anders. Ons motto;  kinderen met een handicap hebben ook recht op onderwijs dus wat nu? Daarbij als je ergens aan begint maak je het ook af. Zonder hulpvan buitenaf hebben deze kinderen echt geen toekomst in de bush.

Na veel vooronderzoek, overleg met ouders  in december 2010 en samenwerking met een andere Ned. stichting is er nu groot nieuws. Miv 7 februari 2011 zijn de kinderen over gegaan van de Pallum school naar de doven school GADHOH Brikama Branch. De hoofdlereaar hier Karamo Sanyang is zelf ook doof en is dus een groot voorbeeld voor de kinderen.

Iedere dag om 8 uur staat er een taxi klaar in Berending en zo gaan de  5 kinderen 4 dagen in de week naar Brikama.  Lijkt zo gewoon maar dat is het gezien de afstand zeer zeker niet. Naast dit transport wordt het schoolgeld, de lunch en het uniform  betaald. Zo hebben de 5 kansarme kinderen, Alhagie Badjie – Libuwar Gibba – Moses Gibba – Amie Jallow en Adama Jallow ondanks hun handicap zicht op een betere toekomst! Voordeel is dat ze in Berending al gebarentaal kregen en zich dus gemakkelijk aan kunnen passen.   Bij ons volgende bezoek aan Gambia gaan we ze zeker opzoeken.

Marieke en Cees heel erg bedankt voor jullie medewerking, zonder jullie was dit niet mogelijk geweest!

      

Kinderen in bordeaux rode uniform zijn de kinderen uit Berending.
Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl