Berending schooltuin bij Pallum

Na realisering van de Pallum school stond er al een tijdje een schooltuin op het verlanglijstje.

Achter de school was ruimte maar dit was een braakliggend terrein met veel rotzooi en stenen. Daar moest een goed en degelijk hekwerk omheen i.v.m. het loslopende vee elders in het dorp. Iets planten en dan op laten eten door het vee leek ons geen goed idee. Al met al geen project dat je zelf als dorpscomité of als school  zo even bekostigd. Het had voor ons als stichting de afgelopen jaren niet de hoogste prioriteit maar nu was er geld vrij.

Mei 2009 is de wens van een eigen schooltuin uitgekomen.  Achter de Pallum nurseryschool in Berending bevindt zich nu een schooltuin. 

        

KHG coördineerde alles. Bekostigde de aanleg, zorgde persoonlijk voor aankoop en plaatsing van degelijk hekwerk, regelde daarbij zaden en tuingereedschap. Samen met ons en een paar mannen/jongens uit het dorp lag er na 3 dagen een mooi resultaat.

        

Toen wij eind mei de tuin verlieten waren de eerste  bananenbomen door de hoofdmeester al geplant. Na het regenseizoen 2009 gaat men hier volop groente en fruit verbouwen. Water komt van de borehole op het schoolterrein en d.m.v. de nieuwe waterslang is ook het irrigatie probleem opgelost. De gekweekte groente en fruit wordt gebruikt voor voeding van de kinderen. Maar ook zal e.a. wat er te veel is verkocht worden. Het geld wat zo binnen komt kan men weer besteden aan de school. Self supporting heet zoiets en dat is ons streven!

 

                

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl