Berending malaria preventie

Elke dertig seconden sterft een kind aan malaria

Voor westerse toeristen is malaria vrijwel geen probleem meer, maar vooral in Afrika is het nog altijd één van de dodelijkste ziekten ter wereld. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie overlijden ieder jaar tot twee miljoen mensen aan malaria. De ziekte komt voornamelijk voor in het gebied ten zuiden van de Sahara in Afrika, en maakt vooral slachtoffers onder kinderen: in 90 procent van de dodelijke slachtoffers gaat het om kinderen jonger dan vijf jaar. Elke dertig seconden sterft een kind aan malaria.

Het feit dat de meeste slachtoffers in Afrika vallen, is niet alleen een gevolg van het klimaat aldaar. Armoede zorgt ervoor dat er onvoldoende middelen voor de bestrijding van de mug en de behandeling van de ziekte beschikbaar zijn. Plassen stilstaand, vervuild water in sloppenwijken, kweekvijvers voor de mug, zijn een gevolg van gebrek aan afdoende infrastructuur en hygiëne.

Er bestaat geen vaccin tegen malariabesmetting, en mogelijk zijn de ontwikkelingskosten daar schuld aan. Bestrijding van de ziekte hoort vooral plaats te vinden door bestrijding van de mug en het droogleggen van de broedplaatsen van de mug. Voorkomen is beter dan genezen! 

Ook in Gambia is Malaria een van de grootste doodsoorzaken, wij als Stichting Kinderhulp Gambia willen daar iets aan doen. 

2008

Zo hebben wij in maart 2008 in Berending aan alle 110 kleuters van de door ons gebouwde school Pallum, 1 groot geïmpregneerd malarianet gegeven ter voorkoming van. Deze werden hartelijk ontvangen. Als je dan aan het einde van het regenseizoen hoort, wanneer malaria hoogtij viert dat deze kinderen niet ziek zijn geweest dan voelt dat goed. 

           

Ons streven is om ieder jaar minimaal 100 netten uit te delen. Helpt u ook mee want ieder kind dat onnodig sterft is er een te veel! Want wist u dat de ouders vaak ook geen geld hebben om medicatie te geven aan een doodziek kind. Dit moeten we echt voorkomen!

2009

In Berending zijn ook dit jaar door ons persoonlijk 200 geïmpregneerde malarianetten uitgedeeld ter bescherming van deze vreselijke ziekte! Eerlijk verdeelt na vooronderzoek. Uitgedeeld met voorlichting. De opkomst bij de dorpstree was groot en met een bonnetje wat vooraf  afgegeven was kreeg je een of 2 netten.

Geld voor aankoop was opgehaald tijdens de Aktie Veendam stopt Malaria.

         

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl