Berending Local shop

In 2009 zijn  we gestart met een local shop in het plaatsje Berending.

Uitgangspunt self support!

Tijdens ons bezoek in mei 2009 aan de Pallumschool die we in 2007 gebouwd/geopend hebben horen we dat de school eigenlijk uit wil breiden. Door stroom naar het zelfde niveau van kleuterschool naar  basis onderwijs. Nu vallen de kinderen terug naar een lager level als  ze de huidige lowerbasicschool bezoeken. Dat hoort eigenlijk niet zo te zijn. Gebouw neerzetten zou het probleem niet zijn. Je zou bij wijze van ervoor kunnen kiezen om in 6 jaar tijd er ieder jaar 1 klas bij te bouwen. Echter de salarissen betalen van de leraren dat vormt  een groter probleem. Wij als stichting willen die jarenlange verantwoordelijkheid niet en dus zijn we gaan brainstormen over geldstroom en zelfsupport. Het dorpscomité zal eerst met een plan moeten komen alvorens deze droom van Pallum lowerbasic te verwezenlijken.

Afhankelijkheid is niet onze opzet!

Tijdens de brainstorm sessie met 2 Pallumleden en de hoofdmeester kwamen we ook op  het idee van een locale shop. Of het gaat werken? Maar het is het proberen waard. Soms moet je eens je nek uitsteken.

KHG heeft als experiment een oud opslag gebouw in Berending tegenover de school laten renoveren dat zeker dienst kan doen als locale shop. Voordelen, er is 1 baan gecreëerd en de winst gaat naar Pallum die dat kan gebruiken voor bijv. de school of aanvulling salarissen leraren. Alle kleine beetjes helpen tenslotte. De andere locale shops worden beheerd door mensen van buiten Gambia dus we zien het als eerlijke concurrentie. Daarbij zal de locale bevolking als ze niet meer hoeven te betalen het geen probleem vinden om daar te kopen. In tegendeel.

In slechts 2 weken tijd is het gebouw met behulp van KHG en locale mensen gerenoveerd.  Renovatie, inrichting en de 1e voorraad is bekostigd door KHG. Plan van aanpak daarna besproken en net voordat we naar Nederland gingen is de shop overgedragen aan de Pallumleden. Er moeten nog wat kleine dingen uitgevoerd worden als logo op de wand en nog wat afwerking bij de deuren.

De toekomst zal laten zien of het wel/niet werkt. Het hangt af of men na de overdracht het juiste initiatief neemt.

     

renovatie en inrichting shop, mogelijk omzet?

    

 

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl