Baby Melk Project

6 maanden oud en je weegt nog geen 3 kg kunt u zich dat voorstellen?

In 2011 kregen we een verontrustende email vanuit Gambia. U kent ons dan actie reactie .

Wat is er aan de hand?

Op dit moment komen er steeds meer mensen met zware ondervoedingsproblemen naar de dokterspost in Kubuneh en dit keer niet alleen kinderen.

Oorzaak, 60% van de oogst is mislukt doordat er in het afgelopen regenseizoen te weinig regen is gevallen. Geen goede oogst betekend voedselschaarste, hierdoor stijgen de prijzen van levensmiddelen zodat de mensen nu nog meer moeite hebben dan gewoonlijk om hun dagelijkse maaltijd te kunnen betalen.

De gevolgen zijn groot, soms dagen zonder eten en je maag maar vullen met alleen water zodat je geen honger hebt. Maar ook kinderen die zonder eten naar school toe moeten en we kunnen nog wel even doorgaan. Vreselijk en voor ons onvoorstelbaar.

Afgelopen week kwam er bij de kliniek ook een grootmoeder met baby Douwda, De moeder van de baby was 3 weken geleden overleden. Doods oorzaak is en blijft een raadsel maar het belangrijkste feit is dat de borst/babyvoeding nu ontbreekt.

Oma doet alles wat in haar vermogen ligt maar is niet in staat om goed voor de achter gebleven baby te zorgen want 1 blik babymelk kost € 5,– en dat is net zoveel geld daar als het eten voor een groot gezin voor 1 week. U begrijpt dat als je maar 5 euro of nog minder te besteden hebt per week dit hele moeilijke keuzes zijn.

Baby raakt steeds verder ondervoed en oma klopt dus aan bij de dokterspost. De baby woog bij binnenkomst minder dan 3 kg en was al ruim 6 maanden oud.

Bij uitdroging en ondervoeding wordt uiteraard de noodzakelijke 1e hulp geboden  en is het duimen op een goede afloop. Maar  daarna is er  vooral behoefte aan gezonde en voedzame (baby) voeding.  Het healthcentrum kan deze hulp niet zelf bieden want de dokterspost komt zelf al 12000 euro per jaar te kort voor de aankoop van noodzakelijke medicatie en wat nu?

Stichting Kinderhulp Gambia heeft regelmatig een grote partij babymelk gekocht en geschonken, deze melk maakt duidelijk een wereld van verschil.

 

Goede Doelen Shop
Archief oude berichten
Volg onze groep
Direct bijdragen?
IBAN NL22ABNA0603016960
BIC ABNANL2A

Kinderhulp Gambia Veendam
KvK 02090601

Algemeen Nut Beogende Inst.
(ANBI) 81.50.09.288

gastenboek
Voor een reactie of om te lezen:

GA NAAR HET GASTENBOEK

contact
Fred en Ivonne Hulsebos
Pottenbakkersstraat 53
9646AP Veendam
The Netherlands

T 0598-625356
M 06-22483703

Info@kinderhulpgambia.nl